Снимка: МВРСмекчиха присъдата на убиеца от Сотиря, умъртвил 6-годишната Кристин. Върховният

...
Снимка: МВРСмекчиха присъдата на убиеца от Сотиря, умъртвил 6-годишната Кристин. Върховният
Коментари Харесай

Смекчиха присъдата на убиеца от Сотиря, умъртвил 6-годишната Кристин

Снимка: Министерство на вътрешните работи

Смекчиха присъдата на килъра от Сотиря, умъртвил 6-годишната Кристин. Върховният касационен реши да промени наказването на 21-годишния Мартин Трифонов от сливенското с. Сотиря и го наказа с пожизнен затвор, което му дава опция да излезе след време на независимост, дъосъобщи OFFnews. 

През септември 2020 година Бургаският апелативен съд постанови пожизнен затвор без подмяна, като призна Трифонов за отговорен за гибелта на детето, породена съзнателно по изключително нечовечен за жертвата метод.

Върховните магистрати одобряват, че упражненото върху Кристин принуждение е брутално и самоцелно. Трифонов е осъждан двукратно в предишното, макар нежната си възраст. Още преди убийството е направил закононарушения, ориентирани към половата цялост и собствеността на жителите.

" Фактът, че е изтърпял дейно наказване отнемане от независимост и единствено година по-късно е осъществил инкриминираните действия значи, че не е преодолял неналичието на задръжки, не е построил морални полезности, продължава да не зачита откритите правила на държание ", пишат от Върховен касационен съд.

Според висшите магистрати " многочислените и фрапантни отегчаващи условия, както и рискът от рецидив обуславят извод, че подсъдимият следва да бъде непрекъснато изолиран от обществото посредством налагане на наказване пожизнен затвор ", само че прибавят, че липсват предпоставките за установяване на изключителната глоба " пожизнен затвор без подмяна ".
" Приложението на изключителната мярка е според от оценката на вероятностите за личността. В съответния случай не може да бъде направена безапелационна прогноза за неспособност за позитивно развиване след повече от двадесет години ", написа още в претекстовете.

Според състава на Върховен касационен съд съдбоносен мотив в поддръжка на настояването за налагане на по-лекото наказване е възрастта на подсъдимия, която е напълно близка до минималната по член 38, алинея 2 от Наказателен кодекс. " Процесът на деградация на личността не е траял задоволително дълго, заради което съществува възможност да е обратим ", се споделя още в претекстовете на Върховен касационен съд.

Кристин бе убита на 15 август 2019 година по изключително нечовечен метод - бе пребита и изнасилена, а причинителят Мартин Трифонов се опита да укрие, само че малко по-късно бе прострелян при задържането.

Окръжната прокуратура в Сливен му повдигна три обвинявания – за ликвидиране, за блудничество и за обезчестяване. Законът планува санкции за трите обвинявания до 30 година затвор, доживотна присъда и доживотна без право на подмяна. Съдът в Сливен изиска за Трифонов най-тежкото наказване, само че отбраната апелира. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР